Col·loquis 2010-2011 – Cicle Plaers i Obstacles (1)

El dia 20 de desembre de 2010 dins la programació dels Col·loquis del curs 2010-2011 es va iniciar el Cicle:

COMUNICAR LA CIÈNCIA: PLAERS I OBSTACLES DE LA NARRATIVA HISTÒRICA

amb la conferència:

The Shock of the Old: Technology and Global History since 1900

A càrrec de DAVID EDGERTON, catedràtic d’història de la ciència i la tecnologia al Centre for the History of Science, Technology, and Medicine, de l’Imperial College de Londres.

Edgerton és un dels historiadors britànics més originals i provocadors de l’actualitat, que ha aconseguit un notable ressò mediàtic amb la seva aproximació a la història global de la tecnologia. El col·loqui girarà al voltant del llibre d’idèntic títol, que se centra en les tecnologies en ús, moltes vegades tradicionals i de petita escala, per tal de qüestionar la preponderància que s’ha concedit tradicionalment a la innovació i repensar què és la tecnologia i quin paper juga avui en dia a nivell global.

Podeu seguir el col·loqui en el següent enllaç:

Amb motiu de la seva participació en els Col·loquis de la SCHCT, David Edgerton va ser entrevistat per Marta Baucells al Diari Ara:

Entrevista a David Edgerton pel Diari Ara.

Aquesta sèrie de col·loquis que reflexiona sobre l’escriptura de la història de la ciència i la seva identitat pública, a través de la presentació i discussió amb els autors de set llibres de divulgació de rellevància internacional, està coordinada per Josep Simon i Jaume Sastre.

Trobareu tota la informació sobre aquesta sèrie a l’enllaç:

http://schct.iec.cat/plaers/index_plaers.htm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *