Assemblea General de la SCHCT 2013

El dimarts 22 d’octubre tingué lloc a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Assemblea General de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT). Enguany la cita era d’especial interès perquè s’hi renovava la meitat del consell directiu de la Societat. L’acte comptà amb l’assistència de poc menys d’una vintena de socis.

Després de repassar l’acta de l’assemblea anterior, el secretari Miquel Terreu procedí a exposar als socis presents les activitats dutes a terme per la SCHCT durant el curs 2012-2013, de les quals destacaren els diversos cicles de col·loquis –deu en total–.

A continuació, el tresorer Jordi Ferran presentà el balanç d’ingressos i despeses de la Societat durant el 2012, i exposà els pressupostos per al 2013, molt marcats per la gran davallada en els ajuts públics. Després d’escoltar l’exposició, l’assemblea aprovà el balanç econòmic.

En la votació per a la renovació de la meitat del consell directiu, la única candidatura presentada fou escollida per unanimitat. La candidatura estava formada per Emma Sallent (presidència), Jordi Ferran (tresoreria), i els vocals Francesc Xavier Barca, Clara Florensa, Pere Grapí, Ximo Guillem, Àlvar Martínez Vidal, Enric Perdiguero, Carles Puig, Mònica Rius, Xavier Roqué i Alfons Zarzoso.

La presidenta sortint Mònica Rius féu un discurs de comiat que començà amb un record per als desapareguts Pere de la Fuente i Josep Miquel Vidal. A continuació agraí el suport que l’IEC presta a aquesta Societat, i passà a fer un balanç de la trajectòria de la SCHCT durant el seu mandat. Destacà entre d’altres la presència de la Societat a la xarxa i l’èxit de la comissió de col·loquis. També recordà que l’any que ve tindrà lloc la propera Trobada a Sant Feliu de Guíxols, i aquest novembre s’estrena una Escola de Tardor que esperem que es consolidi com l’Escola de Primavera, que el 2015 arribarà a la vuitena edició. Tancà el discurs agraint a tots la dedicació que ha permès tirar endavant les activitats organitzades des de la SCHCT, i felicità Emma Sallent per la seva elecció.

Finalment, la presidenta entrant Emma Sallent agraí la tasca desenvolupada per la presidenta sortint i animà els socis a aportar idees i, si cal, criticar l’acció directiva i, en tot cas, implicar-se en les activitats que es desenvolupin.

Abans de cloure l’acte, l’assemblea reunida dedicà un fort aplaudiment a Mònica Rius per la seva tasca realitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *